Wat heb je nodig?
Voor het deeg
- 500 gr bloem
- 7 gr gedroogde gist
- 300 ml water, lauwwarm
- 50 ml olijfolie
- 10 gr zout
Verder nodig
- bloem, voor het werkblad
- sesamzaad
- maanzaad
- grof zout
Bereiding:
1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed er een soepel brooddeeg van. Kneed het zeker 10 minuten door.
2. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen.
2. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen.
3. Verdeel het deeg in kleine stukjes en rol deze op een bebloemd werkblad uit tot stengels van zo’n 20-25 centimeter lang en 1 centimeter dik.
4. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met water en bestrooi ze met een topping naar keuze.
5. Dek de bakplaat af met plasticfolie en laat de bread sticks nog 30 tot 45 minuten rijzen.
4. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met water en bestrooi ze met een topping naar keuze.
5. Dek de bakplaat af met plasticfolie en laat de bread sticks nog 30 tot 45 minuten rijzen.
6. Verwarm de oven voor op 220 ᵒC.
7. Bak de sticks in 13 tot 18 minuten goudbruin en knapperig.
8. Laat ze afkoelen op een rooster.
boomads_widget_client = "f67d27e9eefa4b7ba9f9c1ce21ce1212";
boomads_widget_id = "64";
boomads_widget_width = "0";
boomads_widget_height = "0";
boomads_widget_trackingparameter = "https://blogsociety.telegraaf.nl/";
Geen opmerkingen:
Een reactie posten