Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
maandag 27 februari 2017
Stoofvlees
Wat heb je nodig? (2 personen)
* 500 gram runderlappen
* 4 grote uien
* 2 eetlepels bloem
* 1 flesje trappist bier (bijvoorbeeld Westmalle)
* 1 kruidnagel
* 1 laurierblad
* 2 eetlepels bruine basterdsuiker
* 2 eetlepels azijn
* ½ eetlepel tijm
* 2 sneetjes bruin brood
* 1 eetlepel mosterd
* peper en zout
* boter
Stappenplan:
1. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees op hoog vuur goudbruin. Breng het vlees op smaak met peper en zout.
2. Haal het vlees uit de pan en fruit de ui in het achtergebleven vet. Voeg de bloem en het suiker aan de ui toe en bak op laag vuur nog even mee. Niet laten aanbranden natuurlijk!
3. Voeg vervolgens aan de ui het azijn, bier, het laurierblad, de kruidnagel en de tijm en het vlees toe. Laat het mengsel aan de kook komen en draai dan het vuur laag.
4. Leg het deksel op de pan en laat het gerecht circa een half uur op laag vuur stoven.
5. Haal de korsten van de sneetjes brood af en besmeer het brood rijkelijk met grove mosterd. Leg na een half uur de sneetjes brood op het stoofvlees en laat vervolgens nogmaals een uur meestoven.
6. Roer met een houten lepel na een half uur het brood door het stoofvlees, zodat het gerecht gaat binden.
7. Leg het deksel weer op de pan en laat het gerecht vervolgens nog een uur tot anderhalf uur op laag vuur stoven. Mocht je in de tussentijd merken dat het gerecht begint aan te branden doordat er te weinig vocht in zit, kun je wat water toevoegen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten