Gele curry met kip en rijst
Wat heb je nodig? ( voor 4 pers.)
- * 2 uien
- * 4 tenen knoflook
- * 1 stuk gember ter grootte van een duim
- * 2 gele paprika's
- * 1 kippenbouillonblokje
- * 1-2 verse rode pepers
- * 1 tl vloeibare honing
- * 1 tl kurkuma
- * 2 tl kerriepoeder
- * 250 gr kippendij filet
- * olijfolie
- * 400 gr kikkererwten
- * 1 tl tomatenpuree
- * 300 gr basmatirijst
Stappenplan:
- Pel de uien en de knoflook, schil de gember en verwijder de zaadlijsten uit de paprika.
- Doe 1 van de uien en 1 van de paprika's samen met de knoflook, gember en de chili pepers, honing en de specerijen in een bak van een staafmixer of in de blender.
- Verkruimel het bouillonblokje er door en draai tot alles een fijne pasta is geworden.
- In een grote braadpan verhit je de olie op medium vuur en je bakt hierin de - in stukken gesneden - kippendijenfilets aan tot ze goudbruin zijn.
- Haal nog even uit de pan terwijl je de rest van je groentes aanbakt.
- Hak je tweede ui en paprika grof en bak ze eerst een paar minuten in de pan, doe dan de (chili) pasta erbij en laat alles nog een minuut of vijf bakken.
- Giet er 500 ml kokend water bij.
- Spoel de kikkererwten af, laat even uitlekken en roer ze erdoor samen met de tomatenpuree en een beetje zout en peper.
- Doe kip stukken er ook weer in, leg een deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen of totdat de saus is ingedikt.
- Vijftien minuten voor de curry klaar is zet je een pan met gezouten water op en hierin kook je de rijst gaar in ongeveer 12 minuten (afhankelijk van je rijst)
Serveer de curry met de rijst en eventueel met wat lepels yoghurt en korianderblaadjes.
-
- boomads_widget_client = "f67d27e9eefa4b7ba9f9c1ce21ce1212";
- boomads_widget_id = "64";
- boomads_widget_width = "0";
- boomads_widget_height = "0";
- boomads_widget_trackingparameter = "https://blogsociety.telegraaf.nl/";
Geen opmerkingen:
Een reactie posten