Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
zondag 26 februari 2017
Bami- courgetti
Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)
2 courgettes
200 gram kipfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
1 Nasi/Bami groentepakket (450 gram)
1 zakje bami-kruiden*
sesamolie
Stappenplan:
1. Hak de knoflook en de ui fijn. Fruit beide in een beetje sesamolie in een wokpan aan tot het goed begint te geuren.
2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en voeg deze aan de knoflook en de ui toe. Wok mee tot de kipfilet bruin begint te kleuren.
3. Was de courgettes grondig onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd ze vervolgens met behulp van een juliennesnijder in lange reepjes of gebruik hier een spiralizer voor.
4. Voeg zodra de kip gaar is het groentepakket aan de kip toe en wok deze vijf minuten mee tot de groenten zijn geslonken en gaar zijn geworden.
5. Doe vervolgens de courgette samen met de bami-kruiden in de wok en schep dit goed om. Laat het geheel vijf minuten onder regelmatig omscheppen wokken tot de courgette slapper is geworden.
6. Serveer de Bami van courgette direct en desgewenst met kroepoek, een gebakken eitje, Atjar en augurkjes.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten