zondag 5 februari 2017

Snelle pasta met broccoli, champions, spekjes en kip in room


 
Ingrediënten (4 personen)

  • * ca. 300 gr. pasta, bv. schelpjes*
  • * 2 stronken broccoli
  • * 250 gr. kastanjechampignons
  • * 100 gr. spekreepjes
  • * 300 gr. kippendijen
  • * 100 ml. kookroom
  • * peper en zout
  • * Italiaanse kruiden
  • * olijfolie
  • * Parmezaanse kaas
* Het voordeel van schelpjes is dat de room hier goed in blijft zitten.

Bereidingswijze

1. Zet twee pannen met kokend water op. Eentje met een laagje om de broccoli in voor te koken, een grotere met ruim kokend water voor de pasta.
2. Verwarm ook vast een 
wokpan op laag vuur.
3. Snijd de roosjes van de broccoli en hou even apart.
4. Snijd 
de stronk in kleinere stukken en kook drie minuten.5. Voeg na drie minuten de roosjes toe en kook nog drie minuten mee.
6. Giet af in een vergiet en koel met koud stromend water.
7. Vul de pan met koud water en bewaar de broccoli hier in.
8. Snijd de kippendijen in kleine blokjes en de champignons in plakjes.
9. Breng intussen de pasta aan de kook en bereid de 
pasta 'al dente' volgens de aanwijzingen op het pak.
10. Spoel de spaghetti af onder koud water en doe terug in de pan.
11.  Sprenkel wat olijfolie over de pasta zodat hij niet gaat plakken
12. Verhit een scheutje olijfolie in de wokpan en bak de spekreepjes en blokjes kippendij. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
13. Als de kippendij bruin is aangebakken voeg je de champignons toe.
14. Bak een paar minuten mee en voeg tenslotte de broccoli en de pasta toe.
15 Giet er de kookroom bij. Roer goed door elkaar en bak een paar minuten op hoog vuur zodat de room een beetje indikt.

Serveer de pasta en rasp er op de borden nog wat Parmezaanse kaas over.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen