Wat heb je nodig (voor 2 personen):
– 1 courgette
– 300 gram kalkoenfilet
– 1 speltboterham
– 1 knoflookteen
– 1 rode ui
– 3 eetlepels Griekse yoghurt
Stappenplan:
1. Was de courgette en snijd er een kwart van af.
2. Rasp je met een handrasp de kwart van de courgette fijn.
3. Doe dit in een stuk keukenpapier en knijp al het vocht eruit.
4. Rooster de speltboterham goudbruin en doe hem in de keukenmachine. Maal fijn, schep de kruimels in een kom en zet even weg.
5. Doe de kalkoenfilet in een keukenmachine, voeg de helft van de knoflook, een kwart van de rode ui, 2 eetlepels olie en een flinke snuf peper en zout toe en maal door elkaar tot een grof mengsel.
6. Schep dit gehakt in een kom, kneed de broodkruimels, nog wat peper en zout en de courgette erdoor en maak 4 burgers.
7. Verwarm 2 eetlepels olie in de pan en bak de burgers om en om in 15 minuten gaar.
8. Snijd ondertussen de overige courgette in repen met een kaasschaaf en de overgebleven ui in repen.
9. Bak de groenten in 1 eetlepel olie kort aan in een koekenpan.
10. Snijd de overgebleven halve teen knoflook fijn en meng samen met een flinke snuf peper en zout door de Griekse yoghurt.
11. Schep de groenten uit de pan en verdeel over 2 borden. Leg hier de burgers op en maak af met de Griekse yoghurt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten