Wat heb je nodig (voor 2 personen)
- 2 lasagne vellen (vers of gedroogd)
- 6 handen verse spinazie
- 1 sjalotje
- 8 champignons
- tijm
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- teentje knoflook
- peper en zout
- cashewnoten en/of pijnboompitjes
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie
Bereiding:
1. Kook de lasagnevellen beetgaar en giet ze af.
2. Rooster de pijnboompitje en cashewnoten in een droge koekenpan, zet ze hierna apart.
2. Rooster de pijnboompitje en cashewnoten in een droge koekenpan, zet ze hierna apart.
3. Verwarm een beetje olie met een klontje boter in een koekenpan.
4. Snijd de champignons in plakjes en bak ze aan in de pan.
5. Voeg de tijm, peper en zout en balsamicoazijn bij de champignons en bak dit even mee.
4. Snijd de champignons in plakjes en bak ze aan in de pan.
5. Voeg de tijm, peper en zout en balsamicoazijn bij de champignons en bak dit even mee.
6. Snipper het sjalotje en snijd de knoflook fijn.
7. Fruit dit aan in een andere koekenpan of wok met olie.
8. Voeg de spinazie erbij en bak dit even mee.
7. Fruit dit aan in een andere koekenpan of wok met olie.
8. Voeg de spinazie erbij en bak dit even mee.
9. Snijd de lasagnevellen beide in drieën zodat je in totaal 6 velletjes lasagne hebt. 10. Leg op beide borden een velletje lasagne.
11. Verdeel hierover 1/6 van het spinaziemengsel en vervolgens een paar champignons.
12. Leg daar weer een velletje lasagne op en verdeel het overige spinaziemengsel. 13. Bestrooi met de overige champignons, Parmezaanse kaas en tot slot de cashewnoten en pijnboompitjes.
11. Verdeel hierover 1/6 van het spinaziemengsel en vervolgens een paar champignons.
12. Leg daar weer een velletje lasagne op en verdeel het overige spinaziemengsel. 13. Bestrooi met de overige champignons, Parmezaanse kaas en tot slot de cashewnoten en pijnboompitjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten