zaterdag 11 februari 2017

Varkensvleescurry met aubergine


Ingrediënten:

  • * 250 gram hamlappen
  • * 1 eetlepel olie
  • * 1 eetlepel Thaise rode currypasta (pot)
  • * 100 gram sperziebonen of kousenband
  • * 3 kleine of 1 grote aubergine
  • * 1 grote groene chilipeper
  • * 1 eetlepel vissaus
  • * 2 theelepel citroensap
  • * 10 basilicumblaadjes

    Bereiding:

    1. Snijd het vlees in blokjes.
    2. Verhit de olie in een pan en bak hierin de currypasta 2 minuten.
    3. Voeg het vlees toe en bak het 5 minuten mee. Giet er 3 dl water bij en laat het 10 minuten sudderen.
    4. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes.
    5. Was de aubergines en snijd ze in flinke stukken.
    6. Was de chilipeper en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in kleine stukjes. 
    7.Doe de groente bij het vlees in de pan en laat alles nog eens 10 minuten sudderen.
    8. Breng het gerecht op smaak met de vissaus, het citroensap en de in stukjes gescheurde basilicum.
    Lekker met zilvervliesrijst.
    BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie posten