dinsdag 21 februari 2017

Champignon stroganoff



Wat heb je nodig:

pan
koekenpan
maatbeker
* 1 ui
* 2 tenen knoflook
* 500 gr. gemengde champignons (bijvoorbeeld gewone en kastanjechampignons)
* 1 groentebouillonblokje
* 1 bekertje zure room
* 1 bosje platte peterselie
* 150 gr. wilde rijst
* 2 el. olijfolie
* 1 el. paprikapoeder
* 1 el. Worcestershire saus
* peper & zout

Stappenplan:

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Laat deze, zodra het klaar en afgegoten is, na stomen in de pan.
3. Snijd de knoflook, ui en peterselie fijn.
4. Maak de champignons schoon en snijd deze grof.
5. Los het bouillonblokje op in 150 ml. heet water.
6. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de ui 5 minuten.
7. Doe de knoflook en het paprikapoeder erbij en bak een minuut mee.
8. Voeg de champions toe, bak ze zo’n 5 minuten op hoog vuur en schep regelmatig om.
9.Voeg de bouillon en Worcestershire saus toe en kook de saus 5 minuten in, tot deze wat gebonden is.
10. Zet het vuur uit, roer de zure room erdoorheen en 2/3 van de peterselie.
11. Breng op smaak met peper en zout.

De overgebleven peterselie roer je door de rijst.

BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie posten