zondag 5 februari 2017

Slagroomtruffels


Wat heb je nodig?* 250 g roomboter* 250 ml slagroom* 250g fijngemalen kristalsuiker* ca. 400 g chocolade* 1 bakje met cacao poeder


Voorbereiding:10min  › 
Bereiding:1uur  › 
Klaar in:1uur10min 

  1. Voorbereiding: kook de slagroom en suiker op een laag pitje, tot dat alle suiker is opgelost. Af laten koelen tot ca. 20 graden.
  2. Bereidingswijze: roer (mix) de boter romig. Voeg de suikersiroop in beetjes toe, zodat het goed wordt opgenomen. Het lijkt eerst mis te gaan, maar gewoon door blijven mixen, het wordt vanzelf een romig geheel.
  3. Doe de ontstane smurrie over in een spuitzak. Spuit op bakpapier streepjes van ca. 2-3 cm en bevries deze in ca. 45 minuten in de diepvriezer (of nog beter: een nacht). Steek een coctailprikker in elk streepje voor je ze bevriest.
  4. Smelt de chocolade op de au bain marie manier. Haal telkens max 10 streepjes uit de vriezer en haal deze door de chocolade (met de coctailprikker kun je ze gemakkelijk door de chocolade halen) en rol ze door de cacao poeder. Laat ze dan opstijven in de koelkast. 
BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen