Ingrediënten voor 3 a 4 kommetjes:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 450 gram diepvries doperwtjes
- 800 ml water
- 1 a 2 groentebouillon blokje
- zout en peper
- een bosje verse munt
- circa 200 gram yoghurt
Bereiding:
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
2. Verhit olijfolie in en braadpan. Bak de ui met knoflook hier op laag vuur kort in aan.
3. Voeg de doperwtjes en water toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit ongeveer 8 minuten zacht koken.
2. Verhit olijfolie in en braadpan. Bak de ui met knoflook hier op laag vuur kort in aan.
3. Voeg de doperwtjes en water toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit ongeveer 8 minuten zacht koken.
4. Pureer de soep met een staafmixer of blender. Los al roerend een verkruimeld bouillonblokje op in de soep.
5. Proef of de soep op smaak is, voeg indien gewenst een (half) extra bouillonblokje toe.
5. Proef of de soep op smaak is, voeg indien gewenst een (half) extra bouillonblokje toe.
6. Hak de munt fijn en roer dit door de soep.
7. Schep de soep in kommen en verdeel er een beetje yoghurt over.
boomads_widget_client = "f67d27e9eefa4b7ba9f9c1ce21ce1212";
boomads_widget_id = "64";
boomads_widget_width = "0";
boomads_widget_height = "0";
boomads_widget_trackingparameter = "https://blogsociety.telegraaf.nl/";
Geen opmerkingen:
Een reactie posten