- 1 kipfilet
- 1 el olijfolie
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 3 á 4 grote champignons
- 2 á 3 el Szechuan Woksaus (van bv. de Lidl in een zakje)
- 3 á 4 el zoete chilisaus
- 1 á 2 el ketjap manis
- 4 takjes koriander, fijngesneden
- mespunt harissa poeder
- zout (niet teveel)
- basmatirijst
Hoe ga je te werk?
1. Snijd de kipfilet in blokjes, de rode paprika in reepjes, courgette in blokjes en snijd elke champignon in vieren.
2. Breng de rijst in een pan met water en zout aan de kook. Volg hiervoor de instructies op de verpakking.
3. Verhit wat olijfolie in een wokpan en doe hier de kipfilet bij.
4. Bak dit goed en voeg vervolgens de paprika, champignons en courgette toe.
5. Giet daarna de ketjap, chilisaus en Szechuan woksaus, chilli sauce en ketjap erbij.
6. Als laatste voeg je de zout en harissa toe. Laat dit goed doorbakken.
ik heb dit zeker 10 á 20 min laten pruttelen.
4. Bak dit goed en voeg vervolgens de paprika, champignons en courgette toe.
5. Giet daarna de ketjap, chilisaus en Szechuan woksaus, chilli sauce en ketjap erbij.
6. Als laatste voeg je de zout en harissa toe. Laat dit goed doorbakken.
ik heb dit zeker 10 á 20 min laten pruttelen.
7. Vul de rijst in een kom en kiep dit op het bord om. Schep daaromheen de wok met kip en garneer met gesneden koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten