dinsdag 7 februari 2017

Griekse Kofta


Recept voor 2 personen
Tijd: 25-30 min.
Benodigdheden:
  • 150 gr gehakt
  • 1 ei
  • 1 tl gehaktkruiden
  • beschuit/paneermeel
  • 1 paprika
  • halve aubergine
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • snufje kaneel
  • snufje zout en peper
  • 150 gr rijst of pasta
Bereidingswijze:
1. Zet een pan water op en kook de rijst of pasta volgens de bereidingswijze op het pak.

2. Meng het gehakt met het ei, de gehaktkruiden en het paneermeel.
3. Vorm met je handen gehaktballetjes.
4. Snijd de ui, paprika en aubergine in stukjes.
5. Giet een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
6. Voeg vervolgens de ui, paprika en aubergine toe en bak dit ongeveer 3-4 minuten mee.

7. Voeg de tomatenblokjes en de kruiden toe en laat de saus 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur.

Daarna is de saus klaar. Serveer de saus met de pasta of rijst.
Eet smakelijk!

BlogSociety



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen