Taugé met kip en satésaus
INGREDIËNTEN
- Taugé – 50 gram
- Rucola – 100 gram
- Champignons – 250 gram
- Melk – 125 ml
- Sambal – 1 theelepel
- Pindakaas – 4 eetlepels
- Ui – 1
- Kipfilet – 2
- Olijfolie
- Peper & zout – naar smaak
STAPPENPLAN
- Meng de pindakaas, sambal en melk door elkaar in een kleine steelpan. Zet dit op laag vuur en roer dit goed door.
- Snipper nu het uitje fijn en doe deze bij het mengsel in de pan.
- Roer dit goed door elkaar en laat het geleidelijk verwarmen.
- Ondertussen snijd je de champignons in plakjes en de kipfilet in blokjes.
- Zet een koekenpan op hoog vuur en bak hierin in olijfolie de blokjes kip kort aan.
- Doe hier de champignons bij en laat het verwarmen tot het lichtbruin kleurt.
- Pak twee borden en verdeel hier de rucola over.
- Besprenkel de rucola met wat olijfolie naar smaak.
- Strooi hier nog wat zout en peper overheen om het op smaak te brengen.
- Verdeel de champignons en kip over de rucola en ‘giet’ de satésaus eroverheen.
- Verdeel nu ook de taugé over je maaltijd et voilà!
-
- boomads_widget_client = "f67d27e9eefa4b7ba9f9c1ce21ce1212";
- boomads_widget_id = "64";
- boomads_widget_width = "0";
- boomads_widget_height = "0";
- boomads_widget_trackingparameter = "https://blogsociety.telegraaf.nl/";
Geen opmerkingen:
Een reactie posten