maandag 6 februari 2017

Taugé met kip en satésaus


INGREDIËNTEN

  • Taugé – 50 gram
  • Rucola – 100 gram
  • Champignons – 250 gram
  • Melk – 125 ml
  • Sambal – 1 theelepel
  • Pindakaas – 4 eetlepels
  • Ui – 1
  • Kipfilet – 2
  • Olijfolie
  • Peper & zout – naar smaak

STAPPENPLAN

  1. Meng de pindakaas, sambal en melk door elkaar in een kleine steelpan. Zet dit op laag vuur en roer dit goed door.
  2. Snipper nu het uitje fijn en doe deze bij het mengsel in de pan.
  3. Roer dit goed door elkaar en laat het geleidelijk verwarmen.
  4. Ondertussen snijd je de champignons in plakjes en de kipfilet in blokjes.
  5. Zet een koekenpan op hoog vuur en bak hierin in olijfolie de blokjes kip kort aan.
  6. Doe hier de champignons bij en laat het verwarmen tot het lichtbruin kleurt.
  7. Pak twee borden en verdeel hier de rucola over.
  8. Besprenkel de rucola met wat olijfolie naar smaak.
  9. Strooi hier nog wat zout en peper overheen om het op smaak te brengen.
  10. Verdeel de champignons en kip over de rucola en ‘giet’ de satésaus eroverheen.
  11. Verdeel nu ook de taugé over je maaltijd et voilà! 
  12. BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen