Duur: 2,5 uur
Wat heb je nodig (voor 6 personen):
– 500 gram spliterwten
– 1 grote winterpeen, in kleine stukjes
– 1 flinke witte ui, in kleine stukjes
– 1 prei, in kleine stukjes
– 1 aardappel, in kleine stukjes
– een halve knolselderij, in kleine stukjes
– 2 (biologische) groentebouillonblokjes
Stappenplan:
1. Was de spliterwten grondig en zet ze met een snuf zout en twee liter in een grote pan op het vuur.
2. Na drie kwartier doe je de stukjes aardappel erbij.
3. Laat nog een uur doorpruttelen. Komt er ondertussen wit schuim omhoog, haal dat dan weg met een schuimspaan.
4. Bak de ui, winterpeen, prei en knolselderij in wat olie beetgaar en voeg deze aan de soep toe.
5. Doe het laatste kwartier de aardappel en de erwten erbij.
6. Voeg ook twee bouillonblokjes toe.
7. Roer goed door en laat nog vijftien minuten pruttelen.
1. Was de spliterwten grondig en zet ze met een snuf zout en twee liter in een grote pan op het vuur.
2. Na drie kwartier doe je de stukjes aardappel erbij.
3. Laat nog een uur doorpruttelen. Komt er ondertussen wit schuim omhoog, haal dat dan weg met een schuimspaan.
4. Bak de ui, winterpeen, prei en knolselderij in wat olie beetgaar en voeg deze aan de soep toe.
5. Doe het laatste kwartier de aardappel en de erwten erbij.
6. Voeg ook twee bouillonblokjes toe.
7. Roer goed door en laat nog vijftien minuten pruttelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten