Wat heb je nodig?:
– 100 gram (volkoren spelt-)couscous
– een stuk of 6 sprieten bieslook
– 1 ei
– 1 flinke snuf komijnpoeder
– 1 kropje little gem sla
– 1 rode paprika
Stappenplan:
1. Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, dus door er wat heet water overheen te gieten. Doe liever eerst te weinig dan teveel! Anders wordt het te nat.
2. Breng op smaak met een flinke snuf peper, een flinke snuf zout, een scheutje extra vierge olijfolie en het komijnpoeder.
3. Knip de bieslook fijn en meng door de couscous.
4. Voeg nu het ei toe, roer door, en maak er zo’n 8 kleine balletjes van met je handen.
5. Druk de balletjes plat.
6. Verwarm een scheut olie in een koekenpan.
7. Doe de couscouskoekjes erin en bak ze beide kanten zo’n 5 minuten, totdat ze lichtbruin zijn.
8. Snijd ondertussen de paprika in ringen.
9. Verdeel de sla over twee borden en verdeel de paprika en de couscouskoekjes erover.
10. Maak af met wat extra vierge olijfolie.
1. Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, dus door er wat heet water overheen te gieten. Doe liever eerst te weinig dan teveel! Anders wordt het te nat.
2. Breng op smaak met een flinke snuf peper, een flinke snuf zout, een scheutje extra vierge olijfolie en het komijnpoeder.
3. Knip de bieslook fijn en meng door de couscous.
4. Voeg nu het ei toe, roer door, en maak er zo’n 8 kleine balletjes van met je handen.
5. Druk de balletjes plat.
6. Verwarm een scheut olie in een koekenpan.
7. Doe de couscouskoekjes erin en bak ze beide kanten zo’n 5 minuten, totdat ze lichtbruin zijn.
8. Snijd ondertussen de paprika in ringen.
9. Verdeel de sla over twee borden en verdeel de paprika en de couscouskoekjes erover.
10. Maak af met wat extra vierge olijfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten