Wat heb je nodig?
– 125 gram spaghetti
– 1 teentje knoflook
– 1 hand pijnboompitten
– 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
– 200 gram doperwtjes of tuinerwten uit de vriezer
Stappenplan:
– Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– Maak ondertussen de pesto. Overgiet ten eerste de doperwtjes met kokend water en laat een minuut staan.
– Hak de knoflook fijn.
– Doe de doperwtjes samen met de knoflook, pijnboompitten, kaas, een flinke scheut extra vierge olijfolie, peper en zout in de keukenmachine of blender. Een staafmixer in een hoge (maat)beker werkt ook. Mixen maar! Meng tot een gladde pesto.
– Verdeel de pesto door de dampende pasta.
– Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– Maak ondertussen de pesto. Overgiet ten eerste de doperwtjes met kokend water en laat een minuut staan.
– Hak de knoflook fijn.
– Doe de doperwtjes samen met de knoflook, pijnboompitten, kaas, een flinke scheut extra vierge olijfolie, peper en zout in de keukenmachine of blender. Een staafmixer in een hoge (maat)beker werkt ook. Mixen maar! Meng tot een gladde pesto.
– Verdeel de pesto door de dampende pasta.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten