Wat heb je nodig ( voor 1 tortilla):
– 2 flinke zoete aardappels
– 3 witte uien
– 5 eieren
– flinke pluk verse bieslook
– 150 gram oude kaas
Stappenplan:
– Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes (met een rasp in een keukenmachine gaat dat het best).
– Schil de uien en snijd ook deze in dunne ringen (dit kan ook in de keukenmachine).
– Verwarm een scheut olie in een pan en bak de aardappel en de ui met wat peper en zout in 10 minuten goudbruin.
– Klop ondertussen de eieren los met de bieslook en de kaas. Voeg nog wat zwarte peper toe.
– Giet het eimengsel in de pan over de ui en aardappelplakjes. Zet het vuur laag, zet een deksel op de pan en bak de tortilla in 10 minuten gaar.
– Haal hem dan uit de pan, snijd hem in punten en serveer!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten