Wat heb je nodig (voor 2 personen):
– 2 eetlepels roomboter
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 250 gram kastanjechampignons
– 150 gram risottorijst
– 150 milliliter droge witte wijn
– 1 liter kippenbouillon
– 2 eetlepels roomboter
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 250 gram kastanjechampignons
– 150 gram risottorijst
– 150 milliliter droge witte wijn
– 1 liter kippenbouillon
Stappenplan:
1. Maak de kippenbouillon en houd hem warm op laag vuur.
2. Snijd de knoflook en ui heel fijn.
3. Snijd de champignons in kwarten.
4. Doe 2 eetlepels boter in een koekenpan. Laat de boter smelten totdat het niet meer schuimt.
5. Voeg de ui toe en zet meteen het vuur laag. De ui krijgt een glazig laagje van de boter. Laat de ui even garen op zacht vuur, zorg dat de ui niet verkleurt.
6. Vervolgens voeg je de knoflook toe. Bak deze een paar minuten mee.
7. Voeg nu de champignons toe. Bak ook deze een paar minuten mee. Het vuur staat nog steeds laag.
8. Voeg de rijst toe. Roer het goed door de andere ingrediënten, zodat het een glazig laagje krijgt van de boter.
9. Schenk de witte wijn in de pan, zorg dat de rijst net bedekt is. Dit is ongeveer 150 milliliter.
10 Zet het vuur iets hoger, zodat de wijn kan worden opgenomen door de rijst. Roer het regelmatig door. Zet het vuur niet te hoog, het moet niet te hard gaan. Geduld is een schone zaak.
11. Op het moment dat je met een spatel een S-vorm kunt maken zonder dat de rijst meteen terugloopt, is het vocht ver genoeg opgenomen. Er kan nu nieuw vocht toegevoegd worden.
12. Voeg een soeplepel van de kippenbouillon toe, zodat de rijst weer licht onder ‘water’ staat. Blijf voortdurend roeren.
13. Zodra je weer een S-vorm kunt maken, voeg je opnieuw een soeplepel bouillon toe. Dit herhaal je ongeveer 7x. Proef tussendoor om te kijken of de rijst de gewenste romige bite heeft.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten