Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
zondag 19 februari 2017
Broccolisoep
Wat heb je nodig (voor vier kleine of twee grote kommen):
– 1 flinke struik broccoli (zo’n 400 gram), in roosjes gebroken en ook de steel kun je gewoon in de soep doen
– 100 gram gerookte zalm, in snippers gesneden
– 1 kruidenbouillonblokje
– een half doosje roomkaas met kruiden, zo’n 75 gram
– lekker knapperig brood voor erbij
Stappenplan:
1. Doe de broccoli in een pan en giet er kokend water uit de waterkoker bij. Zorg dat de broccoli net onder staat.
2. Breng het geheel aan de kook.
3. Na tien minuten giet je een beetje vocht af, maar laat je zeker de helft in de pan zitten.
4. Doe het bouillonblokje en de roomkaas erbij.
5. Voeg een snuf zout en wat versgemalen zwarte peper toe.
6. Laat de soep nog een paar seconden doorpruttelen.
7. Pureer de soep met een stafmixer of in een blender.
8. Is de soep te dik? Voeg dan wat kokend water toe.9. Verdeel de zalmsnippers over de kommen en schenk de soep erover.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten