Ingrediënten
* 1 teentje knoflook
* 3 cm verse gember
* 40 gram Japanse sojasaus
* 20 gram lichtbruine basterdsuiker
* 25 gram mirin
* 400 gram kippendijfilet in blokjes
* gekoelde sobanoedels
* 3 cm verse gember
* 40 gram Japanse sojasaus
* 20 gram lichtbruine basterdsuiker
* 25 gram mirin
* 400 gram kippendijfilet in blokjes
* gekoelde sobanoedels
- Voor de dressing:* 150 g sobanoedels (boekweitnoedels)
* 2 tl mirin - * 2 tl sojasaus
- * 2 tl vloeibare honing
- * 1 el sesamolie
* 1 eetlepels sesamzaad- * 1 bos lente-uien
Stappenplan:1. Pers de knoflook uit boven een steelpan.
2. Schil en rasp de gemberwortel boven de pan.
3. Meng de overige ingrediënten voor de saus erdoor en breng het geheel aan de kook.
4. Laat de saus circa 15 minuten zachtjes koken en vervolgens afkoelen.5. Snijd de kippendijfilet in blokjes en marineer ze in de saus.6. Haal de kip weer uit de saus (bewaar deze) en bak de kip vervolgens in circa 6 minuten gaar.7. Voeg de saus weer toe en laat het gerecht een paar minuutjes inkoken.8. Kook de sobanoedels volgens de gebruiksaanwijzing gaar en spoel ze koud met water.9. Roer een dressing van mirin, sojasaus, honing en sesamolie en meng de sobanoedels erdoor.10. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.11. Snijd de lente-uien in ringetjes.12. Bestrooi de noedels met lente-uien en sesamzaad.boomads_widget_client = "f67d27e9eefa4b7ba9f9c1ce21ce1212";
boomads_widget_id = "64";
boomads_widget_width = "0";
boomads_widget_height = "0";
boomads_widget_trackingparameter = "https://blogsociety.telegraaf.nl/";
Geen opmerkingen:
Een reactie posten