Oma’s draadjesvlees
Bereiding: 20 minuten , tussen de 3 en 4 uur sudderen
Aantal personen: 4 personen
Wat heb je nodig:
- 750 gram doorregen runderlappen
- 1 grote ui
- 400 ml runderbouillon
- 3 eetlepels azijn
- 3 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- 1 eetlepel mosterd
- Zeezout en vers gemalen peper
- Boter
Stappenplan:
- 1. Laat het vlees voor gebruik een uurtje op kamertemperatuur komen.
- 2. Snijd het vlees in stukken en bestrooi met peper en zeezout
3. Wrijf het vlees in met de mosterd en zet het even apart. - 4. Snipper de ui.
5. Verhit een beetje boter in een braadpan en bak de ui in 5 minuten glazig op laag vuur. - 6. Verhit ondertussen de bouillon.
- 7. Schep de ui uit de pan op een bord,
8. Zet het vuur hoog en laat wat boter in de pan smelten. - 9. Bak op hoog vuur het vlees omscheppend bruin.
10. Doe de uien terug in de pan en schenk de bouillon erbij, het vlees moet net onderstaan. - 11. Voeg azijn, laurier en kruidnagel toe.
- 12. Breng het geheel rustig aan de kook zet de pan met deksel op de laagste stand.
13. Laat het vlees tussen 3 en 4 uur gaar worden en uitelkaar vallen. - 14 Verkruimel op het eind ontbijtkoek erdoor.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten