zaterdag 4 februari 2017

Oma's draadjesvlees




Oma’s draadjesvlees



Bereiding: 20 minuten , tussen de 3 en 4 uur sudderen
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
  • 750 gram doorregen runderlappen
  • 1 grote ui
  • 400 ml runderbouillon
  • 3 eetlepels azijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 eetlepel mosterd
  •  Zeezout en vers gemalen peper
  • Boter
Bereiding:
  1. 1. Laat het vlees voor gebruik een uurtje op kamertemperatuur komen.
  2. 2. Snijd het vlees in stukken en bestrooi met peper en zeezout
    3. wrijf het vlees in met de mosterd en zet het even apart.
  3. 4. Snipper de ui.
    5. Verhit een beetje boter in een braadpan en bak de ui in 5 minuten glazig op laag vuur.
  4. 6. Verhit ondertussen de bouillon.
  5. 7. Schep de ui uit de pan op een bord,
    8. Zet het vuur hoog en laat wat boter in de pan smelten.
  6. 9. Bak op hoog vuur het vlees omscheppend bruin.
  7. 10. Doe de uien terug in de pan en schenk de bouillon erbij, het vlees moet net onderstaan.
  8. 11. Voeg azijn,  laurier en kruidnagel toe.
  9. 12. Breng het geheel rustig aan de kook zet de pan met deksel op de laagste stand.
    13. Laat het vlees tussen 3 en 4 uur gaar worden en uitelkaar vallen.
  10. 14  Verkruimel op het eind ontbijtkoek erdoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen