dinsdag 14 februari 2017

Kip in sojamarinade


Ingrediënten voor 4 personen

* 4 kipfilets
* 1 paksoi
* 150 gram peultjes
* 200 gram worteltjes
* 1 bosui
* 100 gram taugé
* 1 teen knoflook
* 4 el Japanse sojasaus
* 2 el olijfolie
* sap van 1/2 sinaasappel
* 1 tl honing
* 25 gram sesamzaad
* Zout
Bereidingswijze
1. Maak een marinade van de sojasaus, de olijfolie, het sap van de sinaasappel, de honing, een teentje geperste knoflook en zout.
2. Snijd de kipfilets in reepjes en leg deze in de marinade. Laat de kip een half uurtje marineren. Bewaar de marinade.
3. Was en snij de paksoi in klein stukjes.
4. Was de peultjes en de taugé.
5. Snij het bosuitje in ringetjes en was en halveer de worteltjes.
6. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan totdat deze goubruin zijn.
7. Bak de kipfilet in een wok totdat deze gaar is.
8. Voeg de worteltjes en de peultjes toe en bak deze mee.
9. Voeg een paar minuten later de resterende groente toe en bak deze aan. De groente dient nog wel knapperig te zijn.
10. Voeg nu de marinade toe en laat dit kort indampen.
11. Serveer het op het bord en bestrooi het gerecht met de geroosterde sesamzaadjes.

Lekker met rijst of mie er bij.
BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen