zaterdag 11 februari 2017

Andijvie uit de wok met spekjes



Voorbereidingstijd: 0 minuten
Bereidingstijd:  

Totaaltijd: 20 minuten
Aantal porties: 2
Dit heb je nodig
  • Andijvie - ½ krop
  • Courgette - ½
  • Walnoten - 40 gram
  • Spekjes - 150 gram
  • Ui - 2
  • Knoflook - 2 tenen
  • Kerrie - 1 theelepel
  • Peper - 1 theelepel
  • Parmezaanse kaas - 10 gram (geraspt)
Zo maak je het
  1. Snij de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes
  2. Bak de uien samen met de knoflook, de spekjes, kerrie en peper zachtjes glazig, je hoeft geen boter of olie toe te voegen
  3. Snij intussen de andijvie in reepjes, was goed, en snij de courgette in dunnen halve plakken
  4. Voeg de courgette toe aan het uienmengsel en bak 3 minuten mee
  5. Voeg nu de helft van de andijvie toe en blijf roeren totdat de andijvie goed geslonken is
  6. Voeg nu de rest van de andijvie toe en roer er goed doorheen, maar zorg dat de andijvie nog een beetje knapperig blijft
  7. Verdeel over twee borden en strooi de walnoten en Parmezaanse kaas over de andijvie heen
  8. BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen