vrijdag 24 februari 2017

Thaise kip in citroen-honingsaus



Wat heb je nodig? voor twee personen
  • 4 kippendijtjes (totaal 300 gr)
  • 150 gr zilvervliesrijst (200 gr als je een grotere porties wil)
  • schil van 1/4 citroen
  • 1 lente ui
  • klein rood pepertje
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • olie om in te bakken
Voor de saus
  • 3 el soja saus
  • 1 stengel sereh
  • klein stukje gember (10 cm)
  • 1 el vissaus
  • sap van 1/2 citroen
  • 3 el honing
  • 1 tl maizena
  • 200 ml water

Stappenplan:
1. Snijd de dijtjes in kleine stukken.
2. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de kip vijf minuten.
3. Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze.
4. Snijd de sereh en de gember in kleine stukken.
5. Maak de saus door alle ingrediënten (behalve het water) te mengen met een staafmixer.
6. Voeg de saus toe aan de kip. Na twee minuten koken zal de saus indikken. Verdun hem dan met het water.
7. Neem eerst 100 ml en voeg naar wens ook de andere 100 ml toe.
8. Haal de pan na ongeveer vier minuten van het vuur.
9. Verdeel de rijst en de kip over twee schaaltjes.
10. Snijd de lente ui, citroenschil en peper in kleine stukjes en verdeel het pittig frisse mengsel over de kip.

Maak het gerecht af met wat sesamzaadjes.

BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie posten