donderdag 23 februari 2017

Kokos kerrie kip met broccoli en jasmijnrijst


Dit heb je nodig:

Pan | koekenpan

Ingrediënten:

400 gr. kipfilet
500 gr. broccoli
1 blik kokosmelk
1 zakje jasmijnthee
* 150 gr. zilvervliesrijst
* 2 el. kerriepoeder
1 teen knoflook
2 bosuitjes
kokosolie om in te bakken
2 tl. 5 spices kruiden
* cashewnoten naar smaak
peper & zout

Stappenplan:

1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
2. Zorg dat je het water afpast zodat de rijst droogkookt.
3. Doe het deksel op de pan en doe het zakje jasmijnthee bij het water en de rijst.
4. Na 5 minuten haal je het zakje eruit en kook je de rijst verder tot deze gaar is.
5. Snijd de kipfilet in blokjes en de broccoli in roosjes.
6. Snipper de bosui en de knoflook.
We gaan dezelfde pan weer een paar keer gebruiken zonder hem tussendoor om te spoelen: dan mengen de smaken lekker.
7. Verhit olijfolie in de wok en bak de broccoli 5 munten.
8. Breng op smaak met 5 spices kruiden.
9. Zet de broccoli aan de kant in een schaaltje en verhit opnieuw wat olie in de pan: hier fruit je de ui en knoflook in.
10. Doe hier het kerriepoeder bij (ja, je hebt echt zo veel nodig) tot het een mooie basis is.
11. Hierin bak je de kipfilet zo goed als gaar.
12. Doe dan de kokosmelk erbij, verwarm het door en maak op smaak met peper & zout.
13. Nu gaat de broccoli erbij en laat je het geheel op laag vuur zo’n 10 minuten pruttelen.
Serveer de rijst met de kerrie-kokos kip en broccoli en verdeel wat cashewnoten naar smaak er overheen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten