tagliatelle met munt-doperwtensaus
hoofdgerecht | 4 personen
Wat heb je nodig?
* 300 g diepvriesdoperwten
* 2 tenen knoflook, fijngesneden
* rasp van 1 citroen
* 3 el muntblaadjes + wat extra om te garneren
* 125 ml crème fraîche
* 40 g geraspte grana padano (kaas) + wat extra voor het serveren
* 350 g tagliatelle
Bereiding:
1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook.
2. Blancheer hierin de doperwten ± 2 min.
3. Schep met een schuimspaan de doperwten eruit en doe driekwart hiervan in de mengkom van een keukenmachine.
4. Doe de knoflook, citroenrasp en munt erbij en pureer grof.
5. Voeg de crème fraîche en geraspte kaas toe. Pureer tot een gladde saus.
Wat heb je nodig?
* 300 g diepvriesdoperwten
* 2 tenen knoflook, fijngesneden
* rasp van 1 citroen
* 3 el muntblaadjes + wat extra om te garneren
* 125 ml crème fraîche
* 40 g geraspte grana padano (kaas) + wat extra voor het serveren
* 350 g tagliatelle
Bereiding:
1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook.
2. Blancheer hierin de doperwten ± 2 min.
3. Schep met een schuimspaan de doperwten eruit en doe driekwart hiervan in de mengkom van een keukenmachine.
4. Doe de knoflook, citroenrasp en munt erbij en pureer grof.
5. Voeg de crème fraîche en geraspte kaas toe. Pureer tot een gladde saus.
6. Voeg intussen de pasta toe aan het kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en doe terug in de pan.
7. Voeg de doperwtensaus toe en schep om.
8. Voeg wat zout en peper toe.
9. Voeg de apart gehouden doperwten toe. Strooi er nog wat geraspte kaas en muntblaadjes over.
8. Voeg wat zout en peper toe.
9. Voeg de apart gehouden doperwten toe. Strooi er nog wat geraspte kaas en muntblaadjes over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten