Ingrediënten (4 personen)
- 300 gr. kippendijfilet
- 8 wraps
- 1 paksoi
- 250 gr. kastanjechampignons
- 100 gr. taugé
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- gebakken uitjes
- peper en zout
- wokolie
- pindasaus*
- zakje kroepoek
Voor de marinade:
- 2 el. sojasaus
- 2 el. arachideolie
- 2 el. oestersaus
- 1/2 tl. citroengraspoeder
- 1 tl. sesamzaad
- peper en zout
Bereidingswijze
1. Dep de kippendij droog met een keukenpapiertje en snijd in blokjes.
2. Meng in een schaal de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
3. Leg de stukjes kip hierin en schep alles een paar keer goed door elkaar. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat een paar uur in de koelkast staan.
2. Meng in een schaal de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
3. Leg de stukjes kip hierin en schep alles een paar keer goed door elkaar. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat een paar uur in de koelkast staan.
4. Verwarm een wok op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt.
5. Verwarm je oven voor op 160 graden. 6. Verpak de stapel wraps alvast bij elkaar in een stuk aluminiumfolie.
5. Verwarm je oven voor op 160 graden. 6. Verpak de stapel wraps alvast bij elkaar in een stuk aluminiumfolie.
7. Snijd de paksoi door de onderkant eraf te snijden en steeds wat stengels op elkaar te stapelen.
8. Snijd het harde deel in reepjes, rol het groen op en snijd ook in reepjes.
9. Snijd de rode paprika in kleine reepjes en meng door de paksoi.
8. Snijd het harde deel in reepjes, rol het groen op en snijd ook in reepjes.
9. Snijd de rode paprika in kleine reepjes en meng door de paksoi.
10. Pel de rode ui en snijd in vieren, snijd ieder kwart vervolgens in stukjes.
11. Pel de tenen knoflook en hak goed fijn.
12. Verhit een scheutje wokolie (of arachideolie) in de wokpan en roerbak de gemarineerde kip samen met de rode ui en de knoflook een paar minuten op hoog vuur.
13. Kruid met wat peper en zout.
11. Pel de tenen knoflook en hak goed fijn.
12. Verhit een scheutje wokolie (of arachideolie) in de wokpan en roerbak de gemarineerde kip samen met de rode ui en de knoflook een paar minuten op hoog vuur.
13. Kruid met wat peper en zout.
Bereid in een tweede pannetje intussen de pindasaus en warm de wraps tien minuten op in de voorverwarmde oven.
14. Voeg de gesneden paksoi en paprika toe aan de wok en roerbak een paar minuten mee.
15. Snijd intussen de champignons in dikke plakken en voeg toe aan de wok, roerbak een paar minuten mee.
16. Voeg de taugé tenslotte toe en roerbak een minuut mee op hoog vuur.
15. Snijd intussen de champignons in dikke plakken en voeg toe aan de wok, roerbak een paar minuten mee.
16. Voeg de taugé tenslotte toe en roerbak een minuut mee op hoog vuur.
Beleg het midden van de wraps met de roergebakken groenten en kip en doe hier royaal de pindasaus over. Strooi er wat van de gebakken uitjes over en rol de wraps op. Serveer met een schaaltje kroepoek.
boomads_widget_client = "f67d27e9eefa4b7ba9f9c1ce21ce1212";
boomads_widget_id = "64";
boomads_widget_width = "0";
boomads_widget_height = "0";
boomads_widget_trackingparameter = "https://blogsociety.telegraaf.nl/";
Geen opmerkingen:
Een reactie posten