donderdag 16 februari 2017

Zalmpakketjes met spinazie



Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 2 tenen knoflook
– 1 bosuitje
– 1 zalmfilet (ongeveer 170 gram)
– 2 flinke handen verse spinazie
– 100 gram roomkaas
– 8 plakjes bladerdeeg uit de vriezer
– 1 ei
– 1 komkommer
– 1 handje verse dille
– 1 handje verse bladpeterselie
– 1 halve citroen
– extra vierge olijfolie
– peper en zout
Stappenplan:
1. Leg de bladerdeegplakjes naast elkaar om te ontdooien.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
3. Verwarm een scheut olie om te bakken in een koekenpan.
4. Snijd het bosuitje fijn, pers de tenen knoflook en doe in de pan.
5. Fruit een minuutje aan op laag vuur.
6. Bestrooi de zalmfilet intussen aan beide kanten met peper en zout en doe dan in de pan erbij.
7. Bak de zalmfilet 5 minuten terwijl je ‘m af en toe keert, voeg dan de spinazie toe.
8. Bak een minuut of 8 totdat de zalm helemaal in stukjes is gevallen en de spinazie helemaal is geslonken.
9. Doe de roomkaas erbij en roer een minuut of 2 door.
10. Schep op 4 plakjes bladerdeeg steeds 2 eetlepels van het zalmmengsel.
11. Dek af met de overige 4 plakjes. Duw de randjes goed dicht.
12. Snijd vervolgens in ieder pakketje 3 inkepingen aan de bovenkant, dan kan de hete lucht in de oven ontsnappen.
13. Klop het ei los en bestrijk de zalmpakketjes met spinazie ermee.
14. Schuif in de oven en bak in zo’n 15 tot 20 minuten goudbruin.
15. Intussen maak je de salade. Schaaf dunne plakken van de komkommer in de lengte, gebruik hiervoor een dunschiller. Stop met schaven zodra je de zaadlijst hebt bereikt, schaaf dan de andere kanten.
16 Hak de dille en peterselie fijn en meng met de komkommerlinten.
17 Maak een dressing van het sap van een halve citroen, een flinke scheut extra vierge olijfolie en wat peper en zout. Besprenkel de salade ermee.
18. Verdeel de komkommersalade over de borden en leg op ieder bord een zalmpakketje.
BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen