zaterdag 11 februari 2017

Vegetarische curry soep met mihoen | Laksa


Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totaaltijd: 30 minuten
Aantal porties: 2

Dit heb je nodig
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram verse gember
  • 1 rode chilipeper
  • 1 courgette
  • 200 ml water
  • 75 gram mihoen
  • 1 el rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 7 gram bouillonpoeder (vegetarisch)
  • 15 gram verse koriander
  • 50 gram cashewnoten, ongezouten
  • 200 gram taugé
Zo maak je het
  1. Schil de ui, snijd hem doormidden en vervolgens in halve ringen
  2. Pel de knoflook, snijd hem fijn, schil de gember en snijd ook fijn
  3. Snijd de rode chilipeper in ringen en snijd de courgette in blokjes
  4. Verwarm ondertussen water in de waterkoker; 200 ml voor de soep en nog flink wat voor het koken van de mihoen
  5. Bak de ui, gember, knoflook en bijna alle chilipeper 5 minuten in een soeppan met een beetje olijfolie
  6. Kook ondertussen de mihoen in 2 minuten zacht, giet de mihoen af en spoel hem af met koud water
  7. Doe de courgetteblokjes in de soeppan en verwarm ze even mee
  8. Voeg de currypasta toe, bak deze even aan en roer de currypasta vervolgens door de ingrediënten
  9. Voeg de kokosmelk, de bouillonpoeder en 200 ml heet water toe en verwarm de soep
  10. Pluk ondertussen de blaadjes van de koriander en snijd ze grof, snijd de cashewnoten in grove stukken
  11. Voeg de mihoen en bijna alle taugé aan de soep toe en roer alles even door
  12. Schenk de soep in twee flinke kommen en garneer hem met de rest van de taugé, de verse koriander, de rest van de chilipeper en de gehakte cashewnoten.
    BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen