Dit heb je nodig
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 30 gram verse gember
- 1 rode chilipeper
- 1 courgette
- 200 ml water
- 75 gram mihoen
- 1 el rode currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 7 gram bouillonpoeder (vegetarisch)
- 15 gram verse koriander
- 50 gram cashewnoten, ongezouten
- 200 gram taugé
Zo maak je het
- Schil de ui, snijd hem doormidden en vervolgens in halve ringen
- Pel de knoflook, snijd hem fijn, schil de gember en snijd ook fijn
- Snijd de rode chilipeper in ringen en snijd de courgette in blokjes
- Verwarm ondertussen water in de waterkoker; 200 ml voor de soep en nog flink wat voor het koken van de mihoen
- Bak de ui, gember, knoflook en bijna alle chilipeper 5 minuten in een soeppan met een beetje olijfolie
- Kook ondertussen de mihoen in 2 minuten zacht, giet de mihoen af en spoel hem af met koud water
- Doe de courgetteblokjes in de soeppan en verwarm ze even mee
- Voeg de currypasta toe, bak deze even aan en roer de currypasta vervolgens door de ingrediënten
- Voeg de kokosmelk, de bouillonpoeder en 200 ml heet water toe en verwarm de soep
- Pluk ondertussen de blaadjes van de koriander en snijd ze grof, snijd de cashewnoten in grove stukken
- Voeg de mihoen en bijna alle taugé aan de soep toe en roer alles even door
- Schenk de soep in twee flinke kommen en garneer hem met de rest van de taugé, de verse koriander, de rest van de chilipeper en de gehakte cashewnoten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten