donderdag 16 februari 2017

KokosrijstKokosrijst is een variatie op de gekookte rijst die je normaal bij je gerechten zou serveren. Kokosrijst is een mooie tegenhanger wanneer je een gekruid of pittig gerecht maakt, De zoete smaak zorgt ervoor dat de smaak iets minder scherp is.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)
* 1 blikje kokosmelk ( 400ml)
* 200 ml warm water
* 100gr. ongekookte Basmatirijst

Veel mensen koken hun rijst in ruim water zo’n acht minuten, gieten het water vervolgens af en laten de rijst tot slot nog een kwartier stomen. Harstikke zonde want de meeste smaak zit in het water dat weggegooid wordt. Ik kook mijn rijst dus altijd in precies zo’n hoeveelheid vocht dat de rijst dit allemaal kan opnemen en vervolgens fluffy uit de pan komt. De juiste verhouding voor mij is hierbij 1 : 1,5, dus één kopje rijst staat gelijk aan 1,5 kopje vocht.
Stappenplan:
1. Zet een pannetje op het vuur en doe hier vervolgens de rijst in.
2. Schenk de kokosmelk en het warme water in de pan en roer het geheel even goed door.
3. Breng het vocht aan de kook.
4. Draai zodra het vocht kookt het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de rijst nu op laag vuur garen en zit er verder niet meer aan.
5. Controleer af en toe of de rijst gaar is en let erop dat deze niet aan de bodem vast koekt.
6. Haal de pan van het vuur zodra de rijst gaar is en roer hem los met een vork. De rijst heeft nu al het vocht, en dus ook de kokosmelk opgenomen.
BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie posten