zondag 5 februari 2017

Vietnamese summer rolls


Wat heb je nodig:
Voor 8 stuks:

• 100 g rijstvermicelli
• 4 biologische eieren, geklutst
• kokosolie, om in te bakken
• 8 ronde rijstvellen
Voor de vulling

• handje verse koriander, fijngehakt
• 8 bladeren ijsbergsla
• 1 middelgrote wortel, in reepjes
• ¼ komkommer, in reepjes


Stappenplan:
1 Doe de vermicelli in een kom en giet er kokend water bij. Laat 3 minuten wellen. Spoel de vermicelli af met koud water en laat uitlekken.


2 Bak de eieren in de kokosolie en laat afkoelen. Snijd de omelet in reepjes. 

3 Mix voor de dip de rode peper met de sojasaus, azijn, honing en 2 el warm water.

4 Dompel dan de rijstvellen een voor een in een grote kom met lauwwarm water. Schud ze droog en leg het zachte rijstpapier op een schone theedoek.

5 Leg een achtste deel van de ingrediënten op de helft van een rijstvel: eerst de fijngesneden koriander, dan een slablad, de eireepjes, wat vermicelli, een paar reepjes wortel en tot slot de reepjes komkommer.
6. Klap het rijstvel dubbel en vouw beide zijden naar binnen. Rol voorzichtig maar stevig op.

Serveer de summer rolls op een schaaltje met de dip, of doe ze in een trommeltje om mee te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten