Recept voor 2 personen
Tijd: 30 min.
Benodigdheden:
- 150 gram gehakt
- 150 gram (zilvervlies)rijst
- halve ui
- halve prei
- 1 paprika
- halve broccoli
Voor de saus:
- 2 tl kerriepoeder
- 12,5 gram roomboter
- 12,5 gram bloem
- 250 ml melk/bouillon
Bereidingswijze:
1. Zet een pan water op en kook de rijst volgens de aangegeven tijd op de verpakking gaar.
2. Snijd de broccoli in roosjes.
3. Zet nog een pan water op en kook de broccoliroosjes ongeveer 5 minuten.
4. Snipper ondertussen het uitje en snijd de prei in paprika in stukjes.
5. Smelt de boter in een pan en bak het gehakt rul.
6. Voeg de prei, paprika, ui en kerriepoeder toe en bak dit ongeveer 4-5 minuten.
7. Voeg de bloem toe en meng even goed door elkaar.
8. Na circa 1 minuut kun je de melk of bouillon toevoegen.
9. Voeg de broccoliroosjes toe/
10 Laat de saus circa 3-4 minuten pruttelen. Als de saus de goede dikte heeft (evt. met behulp van een beetje allesbinder) is het gerecht klaar. Serveer het saus met de rijst en smullen maar!
boomads_widget_client = "f67d27e9eefa4b7ba9f9c1ce21ce1212";
boomads_widget_id = "64";
boomads_widget_width = "0";
boomads_widget_height = "0";
boomads_widget_trackingparameter = "https://blogsociety.telegraaf.nl/";
Recept voor 2 personen
Tijd: 30 min.
1. Zet een pan water op en kook de rijst volgens de aangegeven tijd op de verpakking gaar.
2. Snijd de broccoli in roosjes.
3. Zet nog een pan water op en kook de broccoliroosjes ongeveer 5 minuten.
4. Snipper ondertussen het uitje en snijd de prei in paprika in stukjes.
5. Smelt de boter in een pan en bak het gehakt rul.
6. Voeg de prei, paprika, ui en kerriepoeder toe en bak dit ongeveer 4-5 minuten.
7. Voeg de bloem toe en meng even goed door elkaar.
8. Na circa 1 minuut kun je de melk of bouillon toevoegen.
9. Voeg de broccoliroosjes toe/
10 Laat de saus circa 3-4 minuten pruttelen. Als de saus de goede dikte heeft (evt. met behulp van een beetje allesbinder) is het gerecht klaar. Serveer het saus met de rijst en smullen maar!
boomads_widget_client = "f67d27e9eefa4b7ba9f9c1ce21ce1212";
boomads_widget_id = "64";
boomads_widget_width = "0";
boomads_widget_height = "0";
boomads_widget_trackingparameter = "https://blogsociety.telegraaf.nl/";
Geen opmerkingen:
Een reactie posten