dinsdag 7 februari 2017

Risotto met kip


Recept voor 2 personen
Tijd: 25-30 min.
Benodigdheden:
  • 150 gr risottorijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine rode peper
  • 2 el mascarpone
  • parmezaanse kaas
  • 200 gr kipfilet
  • 1 tl kipkruiden
  • bakje cherrytomaatjes
  • 1 el tijm
  • circa 650 ml water + 1 bouillonblokje (kip)
  • klein blokje boter  (circa 25 gr)
Bereidingswijze:1. Zet een pan water met een bouillonblokje op en breng aan de kook.
2. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
3. Doe de boter in een (wok)pan en fruit de blokjes ui met de knoflook aan in de pan circa 2/3 minuten.
4. Wanneer de uitjes glazig zijn, voeg je de rijst toe. Even goed mengen en bak de rijst ongeveer 1 minuut mee.

5. Voeg vervolgens een paar lepels bouillon toe totdat de rijst net onderstaat. Zorg dat het een beetje borrelt in de pan, zet eventueel het vuur wat hoger.
6. Laat dit helemaal opnemen door de rijst voordat je dit weer herhaalt. Herhaal dit ongeveer 20-25 minuten en blijf de hele tijd goed roeren.
7. Snijd de kipfilet in stukjes en breng je die op smaak met kipkruiden. Bak de kipblokjes in ongeveer 5 minute gaar.
8. Snijd de tomaatjes in stukjes.
9. Na 20-25 minuten is de risotto klaar, controleer of het mooi gaar is, zorg ervoor dat de vloeistof is opgenomen door de rijst. Het kan zijn dat je nog wat bouillon overhoudt.
10. Als de vloeistof is opgenomen en de rijst gaar is, voeg je de mascarpone en naar smaak Parmezaanse kaas toe. Goed mengen en serveren met de blokjes kip en stukjes tomaat.

BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen