Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
zondag 19 februari 2017
Thaise kokossoep
Duur: 20 min.
Wat heb je nodig (voor 3 personen):
– 400g pittige Thaise wokgroenten (AH)
– 2 kippenbouillonblokjes
– 200 ml kokosmelk
– 300 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 150 gram mihoen– 700 ml water
Stappenplan:
1. Kook 700ml water in de waterkoker.
2. Zet een pan op het vuur en verwarm hierin wat olijfolie.
3. Doe de kipfiletblokjes met wat peper en zout in de pan en bak de kipfiletblokjes even aan.
4. Giet vervolgens 700 ml gekookt water in de pan, samen met de bouillonblokjes en roer alles door elkaar.
5. Doe dan de kokosmelk hierbij, gevolgd door de groenten en roer wederom alles even goed door elkaar.
6. Laat het op laag vuur zo’n 10 minuten lekker pruttelen.
7. Proef de soep: is het iets te zout, voeg meer water toe.
8. Doe de mihoen erbij, duw de mihoen helemaal onder (dit lijkt in het begin lastig, maar het kan echt!) en laat de mihoen zo’n vier minuten meepruttelen zodat het goed gaar wordt.
9. Schep vervolgens met een lepel de noodles met kip en groenten in een kom.
10. Maak de soep eventueel nog af met gebakken uitjes, gemalen kokos, verse peterselie of lenteui.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten