zondag 19 februari 2017

Thaise kokossoep


Duur: 20 min.

Wat heb je nodig (voor 3 personen):

– 400g pittige Thaise wokgroenten (AH)
– 2 kippenbouillonblokjes
– 200 ml kokosmelk
– 300 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 150 gram mihoen– 700 ml water

Stappenplan:
1. Kook 700ml water in de waterkoker.
2. Zet een pan op het vuur en verwarm hierin wat olijfolie.
3. Doe de kipfiletblokjes met wat peper en zout in de pan en bak de kipfiletblokjes even aan.
4. Giet vervolgens 700 ml gekookt water in de pan, samen met de bouillonblokjes en roer alles door elkaar.
5. Doe dan de kokosmelk hierbij, gevolgd door de groenten en roer wederom alles even goed door elkaar.
6. Laat het op laag vuur zo’n 10 minuten lekker pruttelen.
7. Proef de soep: is het iets te zout, voeg meer water toe.
8. Doe de mihoen erbij, duw de mihoen helemaal onder (dit lijkt in het begin lastig, maar het kan echt!) en laat de mihoen zo’n vier minuten meepruttelen zodat het goed gaar wordt.
9. Schep vervolgens met een lepel de noodles met kip en groenten in een kom.  
10. Maak de soep eventueel nog af met gebakken uitjesgemalen kokos, verse peterselie of lenteui.

BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen