Wat heb je nodig (voor 2 personen)
* 175 gr. spekblokjes
* 200 gr. verse spinazie
* 200 gr. ricotta
* 8 zongedroogde tomaten
* 1/2 rode ui
* 2 teentjes knoflook
* 250 gr. Fusilli
* 1 tl. Italiaanse kruiden
* peper & zout
* olijfolie
* 200 gr. verse spinazie
* 200 gr. ricotta
* 8 zongedroogde tomaten
* 1/2 rode ui
* 2 teentjes knoflook
* 250 gr. Fusilli
* 1 tl. Italiaanse kruiden
* peper & zout
* olijfolie
Stappenplan:
1. Bak de spekblokjes in een droge pan tot ze een beetje krokant zijn.
2. Schep ze uit de pan in een bakje en zet aan de kant.
3. Snijd de ui en de knoflook fijn en de zongedroogde tomaat in reepjes.
4. Kook de pasta in ruim gezouten water tot deze al dente is. Bewaar wat kookvocht.
2. Schep ze uit de pan in een bakje en zet aan de kant.
3. Snijd de ui en de knoflook fijn en de zongedroogde tomaat in reepjes.
4. Kook de pasta in ruim gezouten water tot deze al dente is. Bewaar wat kookvocht.
5. Doe wat olie bij het spekvet in de pan en fruit eerst de ui, en doe dan de knoflook erbij.
6. Doe nu hand voor hand de spinazie ik de pan tot deze geslonken is.
7. Schep de ricotta erbij en voeg ook de zontomaat toe.
8. Breng op smaak met peper & zout en Italiaanse kruiden, en voeg wat kookvocht van de pasta toe om de saus smeuïg te maken.
9. Op het laatst scheur je wat verse basilicum en schep je dit door de saus.
10. Wanneer je de pasta afgegoten hebt doe je er wat olijfolie doorheen om het minder plakkerig te maken.
6. Doe nu hand voor hand de spinazie ik de pan tot deze geslonken is.
7. Schep de ricotta erbij en voeg ook de zontomaat toe.
8. Breng op smaak met peper & zout en Italiaanse kruiden, en voeg wat kookvocht van de pasta toe om de saus smeuïg te maken.
9. Op het laatst scheur je wat verse basilicum en schep je dit door de saus.
10. Wanneer je de pasta afgegoten hebt doe je er wat olijfolie doorheen om het minder plakkerig te maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten