Bruine bonensoep
hoofdgerecht | 4 personen
Wat heb je nodig?
* 2 uien, gesnipperd
* 2 teentjes knoflook, uit de pers
* 1 winterwortel, in plakken
* 2 stengels bleekselderij, in stukjes
* 150 g zuurkoolspek, in blokjes gesneden
* 1 el verse rozemarijnnaalden, gehakt + 4 toefjes voor garnering
* 1 liter groentebouillon (van tablet)
* 1 groot blik bruine bonen (800 ml)
* 250 g savooiekool (of groene kool), in dunne repen
* 100 ml crème fraîche
* 100 g geraspte belegen kaas
* 1 eidooier
* 2 uien, gesnipperd
* 2 teentjes knoflook, uit de pers
* 1 winterwortel, in plakken
* 2 stengels bleekselderij, in stukjes
* 150 g zuurkoolspek, in blokjes gesneden
* 1 el verse rozemarijnnaalden, gehakt + 4 toefjes voor garnering
* 1 liter groentebouillon (van tablet)
* 1 groot blik bruine bonen (800 ml)
* 250 g savooiekool (of groene kool), in dunne repen
* 100 ml crème fraîche
* 100 g geraspte belegen kaas
* 1 eidooier
Stappenplan:
1. Snijd alle groenten en het zuurkoolspek.
2. Doe olie in de soeppan en fruit de uien en knoflook 3 min.
3. Voeg de wortel, bleekselderij en zuurkoolspek toe en bak alles 5 min. op matig vuur.
4. Doe de rozemarijn, oregano, bouillon en bonen erbij en breng de bruine bonensoep tegen de kook.
5. Voeg de kool toe en laat de bruine bonensoep 15 min. zachtjes koken.
6. Schep de soep in de kommen.
7. Meng de crème fraîche met de kaas en eierdooier.
8. Lepel een flinke dot van het mengsel bovenop de bruine bonensoep in de kommen.
9. Zet de kommen ± 5 min. onder een hete ovengrill tot de bovenkant mooi goudbruin is.
10. Garneer met een takje rozemarijn.
1. Snijd alle groenten en het zuurkoolspek.
2. Doe olie in de soeppan en fruit de uien en knoflook 3 min.
3. Voeg de wortel, bleekselderij en zuurkoolspek toe en bak alles 5 min. op matig vuur.
4. Doe de rozemarijn, oregano, bouillon en bonen erbij en breng de bruine bonensoep tegen de kook.
5. Voeg de kool toe en laat de bruine bonensoep 15 min. zachtjes koken.
6. Schep de soep in de kommen.
7. Meng de crème fraîche met de kaas en eierdooier.
8. Lepel een flinke dot van het mengsel bovenop de bruine bonensoep in de kommen.
9. Zet de kommen ± 5 min. onder een hete ovengrill tot de bovenkant mooi goudbruin is.
10. Garneer met een takje rozemarijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten