zondag 5 februari 2017

Stoof met kip en pastinaak


Stoof met kip en pastinaak

4 personen
Wat heb je nodig?
* 3 el olijfolie
* 4 scharrelkipfilets, à 125 g
* 200 g pastinaak, in blokjes
* 300 g knolselderij, in stukjes
* 2 tenen knoflook, fijngesneden
* 1½ tl paprikapoeder
* 1 blikje tomatenpuree (70 g)
* 250 ml rode wijn
* 1 blik gepelde tomaten (400 g)
* 1 el (esdoorn)stroop
* 2 blaadjes laurier
* 1 kg vastkokende aardappels, schoongeboend, in stukken
1. Snijd de pastinaak en de knolselderij in blokjes.
2. Boen de aardappels schoon en snijd deze in stukken.
3. Verhit de olijfolie in een ruime braadpan.
4. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze aan beide kanten goudbruin. 5. Neem de kipfilets uit de pan en laat ze rusten op een bord
6. Bak in het bakvet de pastinaak en knolselderij 4 min.
7. Schep de knoflook, paprikapoeder en tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. 8. Voeg de wijn, gepelde tomaten, stroop en het laurierblad toe en breng aan de kook; druk de tomaten met een spatel klein.
9. Draai het vuur laag.
Leg de kipfilets terug in de pan en stoof ze afgedekt in 30-35 min. zachtjes gaar.
10. Kook intussen de aardappels in water met zout in 20-25 min. gaar.


Verdeel de kipstoof met de groenten over 4 borden. Schep de aardappels bij de kipstoof.
Evt. kun je hierbij i.p.v. aardappels ook zilvervliesrijst geven. Kook de rijst dan in bouillon, dat is extra lekker.

BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen