Wat heb je nodig? (2 personen)
- 2 biefstukjes (± 120 gram per stuk)
- 1 schaal shiitake
- 1 ui
- 60 gram ongekookte noodles naar keus (Udon is hier het lekkerst bij)
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 1 theelepel sambal
- 2 eetlepels Sake (Japanse rijstwijn)
- bosuitjes
Stappenplan:
1. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg dit even apart. Meng de sojasaus, kristalsuiker, sambal en sake goed door elkaar in een kommetje. Snijd de ui in halve ringen en de shiitake in plakjes.
1. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg dit even apart. Meng de sojasaus, kristalsuiker, sambal en sake goed door elkaar in een kommetje. Snijd de ui in halve ringen en de shiitake in plakjes.
2. Verhit een klein beetje olie (bij voorkeur sesam- of pindaolie) in een wok en fruit hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de shiitake toe en wok deze mee tot ze bruin beginnen te kleuren en beginnen te slinken.
3. Kook ondertussen vast de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet ze af en spoel ze vervolgens af onder de koude kraan.
4. Voeg de plakjes biefstuk aan de ingrediënten in de wok toe en wok het vlees zo’n drie minuten mee tot het bruin begint te kleuren maar nog niet door en door gaar is.
5. Doe de saus in de wok en breng het aan de kook. Laat de saus een minuut of twee zachtjes doorkoken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten