Wat heb je nodig voor 3 personen?
- 450 gram boerenkool
- 200 gram gekookte tuinerwten (de hoofdgroente in dit gerecht is boerenkool maar het leek mij leuk om hier nog iets aan toe te voegen. Als je niet van erwten houdt kun je deze weglaten en extra boerenkool nemen of vervangen door bijvoorbeeld spinazie)
- 250 gram ricotta
- Sap en rasp van 1 limoen
- Peper en zout
- Eventueel chilivlokken
- Pasta voor 3 personen (ik heb ongeveer 75 gram ongekookte pasta per persoon gebruikt)
Stappenplan:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb volkoren pasta gebruikt maar een andere soort is natuurlijk ook mogelijk.
- Kook de boerenkool en de tuinerwten ongeveer 15 minuten in een aparte pan.
- Meng de geraspte schil en het sap van 1 limoen door de ricotta.
- Voeg peper en zout toe aan het ricotta mengsel.
- Giet de pasta af en meng dit door de boerenkool en de tuinerwten. Je kunt naar wens wat meer of minder pasta toevoegen. Ik heb voor relatief veel groente in verhouding tot pasta gekozen omdat de tuinerwten ook een bron van koolhydraten zijn.
- Roer de ricotta door de pasta en laat de pasta nog 5 minuten op een laag vuur staan totdat de ricotta ook verwarmd is.
- Voeg naar smaak extra peper, zout of chilivlokken toe.
- Garneer de pasta met een limoenschijfje en eventueel wat Parmezaanse kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten