vrijdag 24 februari 2017

Zoete aardappel pannenkoeken



Wat heb je nodig:
  • 2 middelgrote zoete aardappels (is ongeveer 450 á 500 gr)
  • 150 gr havermeel (of een ander glutenvrij meel)
  • 150 ml amandelmelk
  • 4 eieren
  • snuf zeezout
  • kokosolie, om in te bakken
Stappenplan
1. Kook of stoom de zoete aardappel in ongeveer 8 minuten gaar.
2. Pureer de aardappel met de staafmixer tot een gladde puree.
3. Doe de  eieren in een kom en klop deze samen met de amandelmelk los.
4. Voeg het havermeel en zeezout toe en mix tot een glad beslag.
5. Mix ook de zoete aardappel puree door het beslag.
6. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de pannenkoeken op niet al te hoog vuur bruin (keer halverwege).
Serveertips hartig:
  • hummus en verse koriander
  • geitenkaas en rucola
Serveertips zoet:
  • banaan, kaneel (door het beslag) en kokosroom
  • nutella

    BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie posten