zaterdag 11 februari 2017

Nasi goreng van bloemkool



Bereidingstijd: 
 
Totaaltijd:  
Aantal porties: 2


Dit heb je nodig
  • Bloemkool - 1
  • Prei - ½
  • Rode paprika - 1
  • Spaanse peper - 1
  • Ei - 3
  • Roze garnaaltjes - 150 gram
  • Taugé - 75 gram
  • Ui - 1
  • Djinten (komijnzaadpoeder) - 1 theelepel
  • Kurkuma - ½ theelepel
  • Korianderpoeder - 1 theelepel
Zo maak je het
  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en vermaal deze in de keukenmachine tot rijstformaat
  2. Snijd de halve prei in de lengte in vieren en vervolgens in kleine blokjes
  3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
  4. Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd hem fijn
  5. Snijd de rode paprika in blokjes
  6. Fruit de ui in een beetje olijfolie, voeg de prei en paprika toe en bak dit 5 minuten
  7. Verwarm ondertussen een klontje roomboter in een steelpan en doe de eieren erbij, blijf roeren zodat je scrambled eggs krijgt
  8. Doe de taugé, de garnaaltjes en de helft van de kruiden bij de groenten en bak deze een paar minuten mee
  9. Haal de groenten uit de pan en bak de bloemkoolrijst 2 minuten op hoog vuur
  10. Zet het vuur uit en roer de groenten, de scrambled eggs en de rest van de kruiden door de bloemkool

  11. BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen