Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
zondag 19 februari 2017
Japanse pannenkoekjes
Wat heb je nodig (voor 2 personen):
– 20 gram bloem
– 3 eieren, gescheiden
– 2 lenteuitjes, in ringetjes gesneden
– 50 gram sperziebonen, in stukjes gesneden
– 1 zoete aardappel, geraspt
Stappenplan:
1. Breek de eieren in een kom en scheid het eigeel van het eiwit.
2. Doe de bloem en het eigeel in een kom en mix het door elkaar.
3. Voeg een klein beetje water toe om het een glad beslag te laten worden.
4.Voeg naar smaak peper en zout toe.
5. Klop de eiwitten stijf.
6. Vouw de eiwitten door het bloemmengsel.
7. Roer vervolgens voorzichtig de lente-ui, sperziebonen en aardappel er doorheen.
8. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg een heel klein beetje olie toe, zet het vuur laag.
9. Neem een eetlepel van het mengsel, schep dit in de pan en smeer voorzichtig uit. Er gaan ongeveer 4 pannenkoekjes per keer in de pan.
10. Na ongeveer 5 minuten, keer je de pannenkoekjes om en bak je de andere kant ook nog 5 minuten.
11. Schep de pannenkoekjes vervolgens op een bord en serveer met wat sojasaus.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten