zondag 19 februari 2017

Japanse pannenkoekjes



Wat heb je nodig (voor 2 personen):

– 50 gram bloem
– 2 eieren, gescheiden
– 2 lenteuitjes, in ringetjes gesneden
– 50 gram sperziebonen, in stukjes gesneden
– 1 zoete aardappel, geraspt

Stappenplan:1. Breek de eieren in een kom en scheid het eigeel van het eiwit. 
2. Doe de bloem en het eigeel in een kom en mix het door elkaar.
3. Voeg een klein beetje water toe om het een glad beslag te laten worden.
4.Voeg naar smaak peper en zout toe.

5.  Klop de eiwitten stijf.
6. Vouw de eiwitten door het bloemmengsel.
7. Roer vervolgens voorzichtig de lente-ui, sperziebonen en aardappel er doorheen.
8. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg een heel klein beetje olie toe, zet het vuur laag.
9. Neem een eetlepel van het mengsel, schep dit in de pan en smeer voorzichtig uit. Er gaan ongeveer 4 pannenkoekjes per keer in de pan.
10. Na ongeveer 5 minuten, keer je de pannenkoekjes om en bak je de andere kant ook nog 5 minuten.
11. Schep de pannenkoekjes vervolgens op een bord en serveer met wat sojasaus.

BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen