Benodigdheden voor 2 personen:
- 200 gram biefstuk, in reepjes
- 2 kropjes Little Gem
- 100 gram wortel, julienne gesneden
- 1 eetlepel sambal oelek
- 2 eetlepels ketjap
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1/2 theelepel geraspte gember
- 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
Garnering:
- 1/2 rode peper, in dunne ringetjes gesneden
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 2 eetlepels sesamzaad, getoast
Bereidingswijze:
1. Marineer de biefstukreepjes ongeveer een uur in de sambal, ketjap, gember en knoflook.
2. Snijd het stronkje van de Little Gems; zo kan je de losse blaadjes voorzichtig lospellen.
3. Verhit de olie in een diepe (wok)pan en doe hierin de biefstukreepjes (inclusief marinade) en de wortel. Bak op hoog vuur een paar minuten zodat de biefstukreepjes gaar zijn en de marinade ingedikt is tot een saus.
4. Schep de biefstukreepjes met de saus en de wortel in een slablaadje en garneer met ringetjes bosui, rode peper en sesamzaadjes.
boomads_widget_client = "f67d27e9eefa4b7ba9f9c1ce21ce1212";
boomads_widget_id = "64";
boomads_widget_width = "0";
boomads_widget_height = "0";
boomads_widget_trackingparameter = "https://blogsociety.telegraaf.nl/";
Geen opmerkingen:
Een reactie posten