vrijdag 17 februari 2017

Aardappel- andijvietaart


Duur:
 1 uur
Wat heb je nodig (voor 1 taart): 

– 500 gram aardappelen
– 150 gram gesneden andijvie
– 6 eieren
– 350 gram gehakt
– 100 gram Parmezaanse kaas
Stappenplan:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en rul het gehakt met een flinke snuf peper en zout goudbruin.
3. Klop de eieren los in een kom, voeg wat peper en zout toe.
4. Schil en rasp de aardappels. Rasp de Parmezaanse kaas.
5. Doe de aardappelrasp, het gehakt en de helft van de kaas bij het ei-mengsel.
6. Roer door elkaar.
7. Voeg dan de andijvie toe en roer weer goed door elkaar. Is het mengsel ‘te droog’? Voeg een extra eitje toe.
8. Schep het mengsel in een met bakpapier beklede taartvorm en strooi de rest van de Parmezaanse kaas er over.
9. Bedek de taart met aluminiumfolie en bak de taart 40 minuten in de oven.
10. Haal dan het folie van de taart en bak nog 15 minuten voor een mooi goudbruine korst. Zet de oven eventueel op de hoogste stand. Let op: dit is afhankelijk per oven. Net als de baktijden. Blijf dus vooral het laatste gedeelte bij je oven en houd in de gaten of je taart niet aanbrandt!
Groententip: lekker met een groene salade met bijvoorbeeld een mosterdvinaigrette.
BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen