dinsdag 7 februari 2017

Mexicaans eenpansgerecht met rijst



Recept voor 2 personen
Tijd: 25 min.
Benodigdheden:
  • 150 gr rijst
  • 200 gr gehakt (evt. meer gehakt)
  • 200 gr Mexicaanse groenten (bijv. kidneybonen, mais en rode ui)
  • 1 blikje mais (140 gr)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • halve tl komijn
  • snufje zout en peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 250 ml water (evt meer als het nodig is)
  • half bouillonblokje (tuinkruiden)
  • evt. 1 rode peper
Bereidingswijze:1. Snijd de paprika, ui en rode peper in stukjes.
2. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul met een snufje zout en peper.
3. Voeg de paprika, ui en rode peper toe en bak dit een paar minuten mee.
4. Voeg de Mexicaanse groenten, de mais en de tomatenpuree toe.
5. Meng door elkaar en bak 1 minuut.
6. Voeg vervolgens de rijst, het bouillonblokje en het water toe. Laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen totdat het vocht is verdwenen. Vergeet niet om zo nu en dan te roeren. 

Let op: voeg eventueel extra water toe als het nodig is om de rijst helemaal gaar te krijgen.

BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen