zaterdag 4 februari 2017

Hollandse bloemkoolsoep



Hollandse bloemkoolsoep.
Bereiding: 30 minuten
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
  • 30 gram boter
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 hollandse bloemkool
  • 1 liter kippenbouilion
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 300 ml magere kookroom
  • 75 gram gerookt spek
  • 100 gram geraspte goudse kaas
  • 2 eet lepels verse bieslook
Bereiding:
  1. Snijd de ui fijn en de prei in dunne ringetjes.
  2. Smelt boter in een braadpan, smoor de ui en prei 4 minuten .
  3. Voeg de bloemkoolroosjes en de kippenbouilion toe en breng aan de kook laat 20 minuten zachtjes koken.
  4. Laat de soep iets afkoelen roer de kaas en de mostert en de helft van de room er doorheen.
  5. Pureer de bloemkoolsoep glad.
  6. Doe de soep in een schone pan en voeg de overgebleven kookroom erdoor met peper en zout naar smaak en verwarm al roerend op laag vuur.
  7. Snijd het gerookte spek in kleine stukjes en bak het uit, laat het even uitlekken op keuken papier.
  8. Verdeel de soep over 4 kommen garneer met de uit gebakken spekjes en de verse bieslook.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen