Hollandse bloemkoolsoep.
Bereiding: 30 minuten
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 30 gram boter
- 1 ui
- 1 prei
- 1 hollandse bloemkool
- 1 liter kippenbouilion
- 2 theelepels grove mosterd
- 300 ml magere kookroom
- 75 gram gerookt spek
- 100 gram geraspte goudse kaas
- 2 eet lepels verse bieslook
Bereiding:
- Snijd de ui fijn en de prei in dunne ringetjes.
- Smelt boter in een braadpan, smoor de ui en prei 4 minuten .
- Voeg de bloemkoolroosjes en de kippenbouilion toe en breng aan de kook laat 20 minuten zachtjes koken.
- Laat de soep iets afkoelen roer de kaas en de mostert en de helft van de room er doorheen.
- Pureer de bloemkoolsoep glad.
- Doe de soep in een schone pan en voeg de overgebleven kookroom erdoor met peper en zout naar smaak en verwarm al roerend op laag vuur.
- Snijd het gerookte spek in kleine stukjes en bak het uit, laat het even uitlekken op keuken papier.
- Verdeel de soep over 4 kommen garneer met de uit gebakken spekjes en de verse bieslook.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten