vrijdag 17 februari 2017

Boerenkooltortilla



Wat heb je nodig? (voor 1 tortilla): 

– 2 grote (of 3 kleinere) iets kruimige aardappels
– 400 gram boerenkool
– 75 gram chorizo, in stukjes gesneden
– 6 eieren
– flinke hand geraspte kaas
Stappenplan:
1. Doe de boerenkool in een pan met water en kook 20 minuten voor.
2. Schil en was de aardappels en snijd deze in dunne plakjes (met een rasp in een keukenmachine gaat dat het best, een kaasschaaf werkt ook).
3. Verwarm een scheutje olie in een pan, doe de chorizo en de aardappelplakjes hierin en bak het geheel in ongeveer 5 minuten goudbruin. Laag vuur, anders verbrandt de chorizo.
4. Klop ondertussen de eieren los en roer de kaas erdoorheen.
5. Voeg de boerenkool toe aan het aardappel-chorizo mengsel en roer goed door.
6. Giet dan het eimengsel in de pan over  aardappelplakjes. Zet het vuur laag, zet een deksel op de pan en bak de tortilla in 10 minuten gaar.
7. Haal hem uit de pan, snijd hem in punten en serveer.
BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen