donderdag 2 februari 2017

Stoofvlees met rode wijn


Ingrediënten voor 4 personen
  • 750 gr runder lappen
  • 2 uien in 1/2 ringen
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 200 gr kastanje champignons in plakjes
  • 1/2 winterwortel in halve plakjes
  • 2 el bloem
  • 0,3 ltr runder bouillon
  • 0,2 ltr rode wijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels
  • Peper en zout
  • Klontje boter

Zo maak je het
1. Snijd de runderlappen in blokjes van ongeveer 3 cm
2. Doe een klontje boter in de pan
3. Braad ze rondom aan in de boter.
4. Als het vlees bruin is, haal je het uit de pan.
5. Fruit de ui en de knoflook aan in het braadvocht.
6. Voeg de champignons toe en bak deze mee.
7. Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit mee. Laat de bloem even zachtjes garen.
8. Voeg de rode wijn en de bouillon toe en laat de saus een beetje inkoken.
9. Doe het vlees terug in de pan en voeg de winterwortel, de laurier en de kruidnagelen bij het vlees.
10 Laat het stoofvlees gedurende 2 1/2 uur zachtjes stoven op een laag vuurtje.
11. Verwijder de laurier en de kruidnagel voor het serveren.
Serveer met aardappelpuree.
BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen