dinsdag 21 februari 2017

Boeuf Bourguignon




Wat heb je nodig voor 5-6 personen:

  • 750 gram runderlappen (in blokken)
  • 150 gram spekblokjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 10 sjalotjes
  • 4 tenen knoflook
  • 250 gram champignons
  • 2 grote winterwortels
  • 250 ml runderbouillon
  • 250 ml rode wijn
  • 2 takjes tijm
  • klein blikje tomatenpuree
  • 75 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • 2 eetlepels bloem
Stappenplan:
1. Verhit de olie in de braadpan en bak hier in de spek uit.
2. Haal de spekjes uit de pan en zet dit apart.
3. Bak de tomatenpuree even aan in de braadpan en zet het hierna ook even weg.
4. Bestuif het vlees met bloem, bestrooi met peper en zout en bak dit rondom aan in de braadpan.
5. Pers de knoflook en snijd de winterwortels en bleekselderij in blokjes.
6. Voeg dit samen met de tijm, laurierblad, uitgebakken spek, tomatenpuree, rode wijn en runderbouillon bij het vlees in de braadpan.
7. Breng de schotel tegen de kook aan en laat het 3 uur zachtjes stoven tot het vlees mooi gaar is.
8. Snipper de sjalotjes en snijd de champignons in plakjes.
9. Bak de sjalotjes glazig in een koekenpan met olijfolie, voeg de champignons toe en bak ze mee.
10. Voeg de sjalotjes en ui toe aan de boeuf en laat het nog 15 minuten garen. Breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
Serveer de boeuf Bourguignon met rijst of aardappels.


BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen